Onze Projecten

Duurzaam douchen na de wedstrijd

Voorbeelden waar wij trots op zijn!

logo DTG engineering pos

Duurzaam douchen na de wedstrijd

In Leerdam moest de voetbalvereniging verhuizen naar een nieuw clubgebouw. Natuurlijk moet het douchwater in de kleedkamers dan gasloos verwarmd worden.

Het project

Ook voor nieuwbouw van kleedkamers van een sportvereniging geldt dat er geen gasaansluiting meer kan worden aangevraagd. Het verwarmen van het douchewater kan dan heel efficiënt plaatsvinden met behulp van warmtepompen. Er is dan wel extra aandacht nodig voor legionellabescherming.

 

Voor dit project zijn we uitgegaan van drie lucht-water warmtepompen die op het dak van de kleedkamers worden gemonteerd. De warmte wordt opgeslagen in twee buffervaten van 800 liter. Drie platenwisselaars die in cascade zijn geschakeld zorgen voor douchewater van minimaal 53 °C dat bij de douchekranen wordt teruggeregeld tot douchetemperatuur. Het water in de circulatieleiding wordt door een warmtepompboiler van 270 liter op 65 °C gehouden als er geen douchevraag is. Op die manier is de legionellabescherming geregeld en kan er met gewone warmtepompen toch voldoende warmwater geleverd worden, zonder het elektrisch te moeten bijverwarmen. Zo staat er nu een veilige en comfortabele doucheoplossing.

De warmte wordt opgeslagen in twee buffervaten van 800 liter

Ook gegarandeerd minder energieverbruiken?

Gerelateerde projecten

Hieronder ziet u een aantal andere projecten uit ons portfolio die u voor wellicht interessant zijn. Klik op de tegel om ze te bekijken.