Onze Projecten

Duurzame ventilatie met warmteterugwinning

Voorbeelden waar wij trots op zijn!

logo DTG engineering pos

Duurzame ventilatie met warmteterugwinning

Onze opdrachtgevers wilden hun net gekochte woning compleet verbouwing. De woning moest goed geïsoleerd worden en vooral comfortabel zijn.

Het project

Omdat het in een goed geïsoleerde woning niet tocht, moet veel aandacht besteed worden aan ventilatie. Ventilatie via de kieren en gaten is er immers niet meer aanwezig. De klassieke oplossing met ventilatieroosters zorgen voor kouval bij de ramen en dat levert niet het gewenste comfort op.

Voor deze woning zijn we daarom uitgegaan van ventilatie met warmteterugwinning. De verse lucht van buiten wordt voorverwarmd met de warmte die uit de gebruikte, naar buiten weggeblazen lucht wordt gehaald.

Deze woning heeft nu ventilatie met warmteterugwinning

We hebben het Demand Flow systeem van Itho Daalderop voorgesteld. Met dit vraaggestuurd ventilatiesysteem wordt de afgezogen lucht continu gemonitord op de aanwezigheid vocht en CO2. Neemt de CO2 of het vochtgehalte toe, dan neemt ook de ventilatieafvoer toe. De toepassing van WTW zorgt ervoor dat 95 % van de afgezogen warmte behouden blijft.

Het resultaat

De kwaliteit van de binnenlucht is gegarandeerd en het energieverbruik is teruggedrongen.

Ook gegarandeerd minder energieverbruiken?

Gerelateerde projecten

Hieronder ziet u een aantal andere projecten uit ons portfolio die u voor wellicht interessant zijn. Klik op de tegel om ze te bekijken.